998 Ft

A világ 7 csodája

Neil Morris, Reg Cox

A világ 7 csodája Az ókori, a középkori és a modern világ 3x7 csodája

Magyar Könyvklub, Budapest, 1997
96 oldal keménytáblás Fordította: Fery Vera

A gyerekekhez szóló könyv, mely legnagyobb hányadában színes rajzokból áll, voltaképpen három kötet folyamatos lapszámozású kolligátuma. Az első rész az ókor világával foglalkozik, és olyan gigantikus alkotásait mutatja be a gyerekeknek, mint a gizai Nagy Piramis, a babiloni függőkertek, Zeusz szobra Olümpiában a rhodoszi Kolosszus és az ókori ember csodálatának középpontjában állott többi építmény. Amint azonban kiderül a továbbiakból (A középkori világ 7 csodája), a középkorban is születtek egyedülálló alkotások. A régészek munkájába is bepillantást engednek a szerzők, amikor mesélnek a gyerekeknek Nagy-Zimbabwe kő rommezejéről, a kambodzsai Angkor romvárosáról, a szíriai erődről, Krak des Chevaliers-ről, a dél-angliai Salisbury híres katedrálisáról és a többi "csodáról". A színes fantáziarajzok, fényképek, az olvasmányos ismertetések ezután a 20. századba, A modern világ 7 csodája közé röpítenek, mint a sydneyi operaház, a "Csalagút", az Asszuáni-gát, a Kennedy űrközpont, a Concorde szuperszonikus utasszállító repülőgép, a Kansai nemzetközi repülőtér Japánban, a Sears Tower 110 emeletes felhőkarcolója Chicagóban. Mindhárom kötethez szómagyarázat és névmutató tartozik. - A múlt és a jelen nagyvilága, kimagasló emberi teljesítményei, alkotásai iránt érdeklődő 8-10 éveseknek ajánlott kiadvány.

Az Ókori VilÁg 7 CsodÁja
Több mint kétezer évvel ezelőtt az írók hozzáfogtak azoknak a csodálatos épületeknek és létesítményeknek az összeírásához, amelyeket láttak vagy amelyekről hallottak. Kr. e. 120 táján egy görög költő Szidoni Antpater, hét ilyen építményt sorolt fel, amelyek mind a egy viszonylag kis területen feküdtek, a Földközi-tenger keleti medencéjében. Ezt a vidéket nagyon jól ismerték az ókor görög írói, akik közül csak kevesen jutottak el távolabbi területekre. Lehet, hogya felsorolás egyfajta útikalauz volt utazók számára. A csodák felsorolása fennmaradt napjainkig, de a létesúményekből, amelyeket az ókori világ hét csodájának neveztek, ma már csak egyetlenegy áll.
A gízai Nagy Piramis
A babiloni függökertek
Az epheszoszi Artemisz-templom
Zeusz szobra Olümpiában
A halikarnasszoszi Mauzóleum
A rhodoszi Kolosszus
Az alexandriai világítótorony

A KÖzÉpkori VilÁg 7 CsodÁja
Azok a csodálatos alkotások, amelyeket itt mutatunk be, a történelemnek ahhoz az évezredéhez kapcsolódnak, amely Kr. u. 500 körül vette kezdetét. Európában ezta kort középkomak nevezték. A középkor a Nyugatrómai Birodalom bukásával kezdődött, és 1500-ig tartott, amikor is kezdetét vette az újkor. A "középkori" szó a középkorra és Európára vonatkozik. Amint azonban meg fogjuk látni, izgalmas dolgok történtek ebben az időben más földrészen is.

A Tízezer Buddha barlangja
Nagy-Zimbabwe
Angkorvat
Krak des Chevaliers
A salisburyi katedrális
Az Alhambra
Tenochtitlán

A Modern VilÁg 7 CsodÁja
A modern világ hét csodája, amelyeket bemutatunk az olvasónak, az emberi alkotás nagyszeerűségét példázza. A válogatás magában foglal két lenyűgöző épületet, egy duzzasztógátat,a világ leghosszabb tenger alatti alagútját és egy repülőteret, amely emberkéz alkotta szigeten épült. Szerepel itt egy szuperszonikus repülőgép is, a modrn személyszállítás leggyorsabb eszköze. A sort egy űrkorszakba illő kilövőáliomás zárja, ahonnan emberi lények elindulhatnak bolygónkról, és felfedezhetik, hogy mi van azon túl. Ezek a csodák sokat elmondanak nekünk önmagunkról és arról, hogy hogyan is élünk a modern világban. E csodálatos létesítmények némelyikének nemcsak jótéteményei, hanem negatív következményei is voltak. Mindegyikük azonban a modem tervezés, a mérnöki tudoomány és az építészet igazi csodája.

Inkább a személyes átvételt (nyilvános helyen!) és a készpénzes fizetést részesítsd előnyben (előre ne utalj!), köss tanúk előtt adásvételi szerződést, kérd el az eredeti számlát (és garanciajegyet). A Cserebere.hu nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért, információkért, az eladó és vevő közti üzletkötésekért!

Azonnali kérdés-válasz (csak bejelentkezett felhasználóknak)

hely: Magyarország, Heves
hirdetés típusa: eladó
állapot: használt
garancia: nincs
szállítás: vevőt terheli
fizetés: készpénz (személyes átvétel)
hirdetés feladva: 2018.03.22. (lejár: 2018.04.12.)
hirdető: kapeee (2012.03.27. óta)
azonosító: 1079740
kattintások: 1462
Megbízható azonosított hirdető

Kereső